Over de GPS Origins Test

Algemene informatie

Met de GPS Origins Test stelt u nauwkeurig uw afkomst vast. Dit is de meest geavanceerde afkomsttest die zich richt op een uitermate accurate weergave van de belangrijkste routes en bestemmingen van uw voorouders tot wel 1000 jaar terug. De GPS Origins Test is zo nauwkeurig dat er vaak tot op specifieke steden en dorpen de route van uw voorouders vastgesteld kan worden. U ontdekt binnen 3 weken alles over uw eigen, unieke geschiedenis.

Hoe werkt de GPS Origins Test?

De GPS Origins Test maakt gebruik van de genetische compositie in jouw DNA, jouw “DNA-handtekening”, en vergelijkt deze handtekening met een database van meer dan 10,000 handtekeningen en meer dan 500 bevolkingsgroepen waarvan de oorsprong bekend is. Aan de hand hiervan kan deze DNA-test vaststellen waar het ongeveer 1000 jaar geleden allemaal begonnen is.

De GPS Origins Test heeft 36 genetische verzamelingen van over de hele wereld tot zijn beschikking. Elke bevolkingsgroep bestaat uit een mengsel van deze verzamelingen. In het verre verleden kwamen individuele migraties zelden voor. Voornamelijk was er pas sprake van menging van genetisch materiaal bij migraties van grotere bevolkingsgroepen. Wanneer de inkomende genetische verzameling met de lokale genetische verzameling samenkwam, ontstonden er voor een hele bevolkingsgroep nieuwe DNA-handtekeningen.

Jouw DNA-handtekening is uniek voor jou, maar deelt vele eigenschappen met de genetische verzameling waarin jouw DNA ontstaan is. GPS Origins vergelijkt jouw DNA met alle 36 genetische verzamelingen, en stelt zo vast wat jouw afkomst is.

Op het moment dat de oorsprong van jouw DNA, en dus jouw afkomst bepaald is, weet deze test met behulp van complexe algoritmes de route te bepalen die jouw specifieke genetische samenstelling heeft afgelegd. De route bestaat uit een aantal geografische punten waar jouw DNA-handtekening is veranderd of beïnvloed.

Over de resultaten en het rapport

Worden mijn resultaten bekend gemaakt en/of verkocht aan derden?

Nee. Persoonlijke informatie van klanten, met name gegevens over de samenstelling van het DNA worden als strikt vertrouwelijk behandeld. Wij zullen nooit deze informatie bekend maken en of verhandelen aan derden.

Kan ik mijn rapport per post ontvangen?

Nee, dit is niet mogelijk door de interactieve weergave van uw migratiekaarten. Uw resultaat kan wel worden opgeslagen zodat u deze op elk moment nog kan inzien.

Wat staat er in het rapport?

Het resultaat dat je ontvangt bevat twee interactieve kaarten. Ten eerste een kaart die inzicht geeft in de genetische verzamelingen die jouw oorsprong bepalen. De opbouw van jouw oorsprong is in percentages aangegeven. Een tweede interactieve kaart geeft aan welke migratieroutes er te herleiden zijn naar jouw genetische opbouw. Deze DNA-migratieroute laat nauwkeurig zien welke route jouw voorouders hebben afgelegd.

Over de procedure

Moet ik de test direct na ontvangst afnemen?

Nee, u hoeft niet direct de test af te nemen. U kunt de test afnemen wanner u dat uitkomt. Na het afnemen van het DNA is het wel van belang dat u het spoedig opstuurt. Wanneer u toch het DNA eerder wilt afnemen, en later wilt opsturen zal u de wattenstaafjes goed moeten laten drogen alvorens deze in de envelop te doen. Ok zal u binnen 1 maand de DNA-monsters moeten opsturen.

Hoe neem in de test af?

Het benodigde DNA-materiaal wordt door u verzameld door de steriele wattenstaafjes aan de binnenkant van de wang heen en weer te rollen. In de meegeleverde instructies vertellen we u tot in detail hoe om te gaan met het afgenomen DNA-materiaal.

Wat zit er in de test-kit?

De test-kit bestaat uit een uitleg en een uitgebreide instructie voor de afname van uw eigen DNA-materiaal. Ook worden er 4 steriele wattenstaafjes, bijbehorende enveloppen, en adresgegevens meegeleverd.

Over levering en verzending

Kan ik een GPS Origins Test voor iemand anders dan mijzelf bestellen als geschenk?

Ja. U kunt aangeven op welke naam en welk adres u de test geleverd wilt hebben.

Kan ik ook anoniem een DNA-test laten doen?

Dit is mogelijk, er zijn een aantal manieren om uw test anoniem te laten verlopen. In het begin zijn uw gegevens wel vereist voor de levering, facturering en betaling, maar in het vervolgproces wordt er enkel gebruik gemaakt van nummers en codes. U kunt uw test en uw resultaten ook op een ander adres laten bezorgen.

Hoe wordt het testpakket verzonden? 

Het testpakket wordt verzonden als discreet en blanco pakket en past door iedere brievenbus. Het pakket wordt per post bezorgd en u hoeft hier dus niet voor thuis te blijven. Aan de buitenzijde van het pakket is de inhoud ervan niet af te lezen.

Moet ik de envelop met daarin mijn DNA-materiaal zelf frankeren?

Ja, er wordt een geadresseerde envelop meegeleverd die u dient te gebruiken. Het is van belang dat u de envelop aangetekend verstuurt, zodoende dient u de envelop zelf te frankeren.

Kan ik een GPS Origins Test voor iemand anders dan mijzelf bestellen als geschenk?

Ja. U kunt aangeven op welke naam en welk adres u de test geleverd wilt hebben.

Over betalen

Ik heb een GPS Origins Test besteld en al betaald maar ik wil annuleren, kan dit?

Ja, u kunt bij ons annuleren als u toch niet de test wilt laten doen. Het bedrag wat u bij ons betaald is voor het onderzoeken van uw DNA-monsters. Bij annulering zal de gedane betaling worden gerestitueerd. Op het moment dat het DNA-onderzoek daadwerkelijk is gestart vervalt uw herroepingsrecht. Het is dan niet meer mogelijk om te annuleren en de gemaakte kosten teruggestort te krijgen.

Kunnen jullie de GPS Origins Test al starten voordat er volledig betaald is?

Nee. Omdat wij afhankelijk zijn van de strikte regels van het laboratorium is het niet mogelijk zonder een volledige betaling een DNA-onderzoek te starten. De processen van het laboratorium zijn kostbaar en arbeidsintensief waardoor er sprake moet zijn van een volledig afgeronde transactie.

Wat zijn de bankgegevens waar naar ik het aankoopbedrag kan overmaken?

Bankgegevens:
Northsea Marketing B.V.
4e Industriestraat 12
3133 EK Vlaardingen
Rekeningnummer: 6493408
IBAN: NL10INGB0006493408
BIC: INGBNL2A

Wilt u ook weten waar u vandaan komt?